Relaxační a tvůrčí centrum Denisa
nezískal podporu
Denisa Svobodová
5 000 000 Kč (navržený)
Jiné
Brno - jih
2022

Centrum je cílené na různé věkové kategorie, od dětí přes dospívající až po dospělé. Možnost relaxace při meditační hudbě, cvičení (např. jógy pro děti i dospělé), tvůrčí i umělecké zážitky by si každý návštěvník z centra odnášel.

Vzhledem k tomu, že žijeme v uspěchané době, kdy nás zatěžují každodenní starosti a povinnosti, epidemie a teď i válka, rozhodla jsem se, že by v Brně mohlo být toto centrum, ve kterém by se návštěvníci cítili dobře, odpočinuli si, vypustili z hlavy všechny starosti a odcházeli z centra nabití pozitivní energií, optimismem a chutí žít další hezký den. Centrum by sloužilo nejen pro dospělé, ale i pro děti. Děti by měly možnost poznávat různé tvůrčí, umělecké a pohybové aktivity, naučily by se mnoho nových věcí, měly by možnost absolvovat různé druhy workshopů, které by se týkaly i praktických věcí (např. informace o 1. pomoci, informace o nebezpečí kolem nich a jak se chránit). Pro dospívající a dospělé by centrum poskytovalo uvolnění a relaxaci různými způsoby. Od cvičení např. jógy, relaxační cvičení u meditační hudby, workshopy na různá témata od duchovních záležitostí, přes uměleckou a tvůrčí činnost až po přednášky odborníků z různých oblastí na daná témata (např. věda, výzkum, politika, filozofie, umění atd.). Jednotlivé činnosti a events by se realizovaly dle časového harmonogramu. Dospělí lidé by si odnášely z centra nové zážitky, mnoho nových informací, měli by možnost seznámení se zajímavými lidmi. Cílem centra je, aby jakkoliv obohatilo návštěvníky, a aby se zde cítili dobře a bezstarostně. Centrum by se mohlo nacházet v Brně-Komárově, v části nevyužité větší plochy sportovního areálu Hněvkovského v nedaleko plochy, kde bývá umístěný cirkus. Budova centra by měla být pouze přízemní, s otevřeným prostorem.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Veřejný prospěch projektu spočívá v relaxaci návštěvníků centra, obohacení jejich životů, psychická pohoda a zážitky z oblasti kultury, umění, sportu atd. Předpokládaní uživatelé jsou děti, dospívající, dospělí, senioři. Centrum by sloužilo pro všechny návštěvníky bez omezení. Mohlo by také sloužit i pro zdravotně omezené lidi, byl by tam bezbariérový přístup do budovy a všechny náležitosti, které musí budova splňovat z hygienického a statického hlediska.

Rozpočet projektu - návrh