Vnitroblok u Boženky
nezískal podporu
Martin Musil
1 000 000 Kč (navržený)
Děti
Brno - Královo Pole
2022

Rekonstrukce unikátního uzavřeného vnitrobloku ve vlastnictví města Brna. Vybudování dětského hřiště a podpora apolečenského života jak dětí, tak celého rozsáhlého sousedství.

Žijeme v jednom z mála bloků v Králově Poli, který je zcela uzavřen bytovou zástavbou. Zřejmé i proto je náš společný prostor téměř pustý a prázdný, až na několik zpustlých a rezavých houpaček. Místní obyvatelé tvoří velkou komunitu, která se snaží pořádat společné aktivity právé zde, v klidném vnitrobloku, jen co by kamenem dohodil od Semilassa. Běžně zde slyšíte radostný křik dětí, které se dokáží bavit i přes absenci dětského zázemí a parku, a to zřejmě i proto, že tento prostor svým mikroklimatem připomíná vesnici a z ní plynoucí pocit bezpečí a lidské soudržnosti, kde rodiče nemají obavy svoje ratolesti nechat bez stálého dozoru.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Veřejným prospěchem shledáváme zachování ostrůvku klidu a bezpečí pro naše děti, prímo v srdci Králova Pole. Uživateli jsou zejména déti a rodiče, mající přístup k tomuto vnitrobloku.

Rozpočet projektu - návrh