Podrobná turistická mapa brněnských lesů
nevítězný
Ondrej Šedo
860 000 Kč (navržený)
Sport
BRNO
2021
748 kladných hlasů

Vytvoření on-line dostupné mapy s vhodnými, dosud neznačenými pěšími trasami, turistickými cíli a fotografiemi, na jejímž obsahu se budou moci podílet obyvatelé Brna.

Bezprostřední blízkost lesů k obytným čtvrtím zůstává nedoceněnou předností našeho města. Kvůli relativně nízké hustotě sítě značených cest jsou obyvatelé postrádající znalosti terénu odkázáni jen na omezený počet možných vycházkových tras.
Cílem projektu bude vytvoření on-line dostupné stažitelné mapy vhodných pěších tras. Projekt nepočítá se značením cest v terénu – s ohledem na dostupnost GPS na většině mobilních zařízení bude orientaci napomáhat přesné vyznačení všech cest podpořené fotografiemi klíčových rozcestí. Z mapy bude dále možné např. zjistit sjízdnost cest s kočárkem či schůdnost za mokra. Zároveň budou v mapě vyznačeny oblasti, které z důvodu např. soukromého pozemku či ochrany přírody nejsou pro pohyb veřejnosti vhodné.
V prvním stadiu budou skupinou mapovačů do aplikace zaneseny cesty nabízející alternativy k frekventovaným trasám a cesty k přírodním a dalším zajímavostem, přičemž bude zohledněna zejména návaznost tras na zastávky MHD.
V druhém stadiu bude tvorba obsahu otevřena široké veřejnosti, která bude moci po schválení kurátorem mapy přidávat vlastní trasy, fotografie, místopisné údaje či poznámky k aktuálnímu stavu cest.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Projekt povede k rozšíření možností pohybového vyžití obyvatel a rovněž umožní sdílet místopisné zajímavosti a další informace z území našeho města.

Projekt není vázán na žádnou lokalitu

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
Vytvoření mapové aplikace 1 500 000 500 000
Propagace portálu 1 60 000 60 000
Správa portálu 3 100 000 300 000
Cena celkem: 860 000 Kč

Posouzení proveditelnosti