Odpadkové koše pro discgolfové hřiště
nevítězný
Alena Turoňová
78 000 Kč (navržený)
Zeleň
Brno - střed
2021
118 kladných hlasů

Discgolfové hřiště Brno-střed má devět košů pro hru, ale žádný pro odpad. Není tak příliš divu, že nejen Brňany oblíbená odpočinková zóna ve výsledku připomíná spíše smetiště. Cílem je tedy chybějící koše přidat - a zamezit tak znečišťování parku.

Discgolfové hřiště Brno-střed, nacházející se u cyklostezky na levém břehu řeky Svratky, poblíž ulice Opuštěná, je oblíbenou destinací nejen pro hráče discgolfu, ale i hráče volejbalu, rodiny s dětmi, pejskaře i další osoby. Ačkoli ti zde tráví množství času, na celé ploše není jediný odpadkový koš. To také vede k tomu, že prostor je plný odpadu, který objektivně není kam vyhodit. Navrhujeme tedy rozmístit v prostoru hřiště, poblíž laviček a volejbalových hřišť, až po přechod u křižovatky ulic Opuštěná a Uhelná, odpadkové koše. Jde o drobné vylepšení, které ale může výrazně pomoci zpříjemnit prostředí v centru Brna a hlavně umožnit trávení volného času skutečně v přírodě - v parku, ne na smetišti .

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Cílem projektu je zlepšení prostředí discgolfového hřiště Brno-střed, užívaného nejen hráči disgolfu, ale i hráči volejbalu, rodinami s dětmi, pejskaři i dalšími osobami. Jde o oblíbenou odpočinkovou / sportovní zónu nejen pro obyvatele Brna.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
Odpadkový koš 4 12 000 48 000
údržba 3 10 000 30 000
Cena celkem: 78 000 Kč

Posouzení proveditelnosti