HŘIŠTĚ NA NOHEC
nevítězný
Josef Hron
3 000 000 Kč (navržený)
Sport
Brno - Tuřany
2021
373 kladných hlasů

Výstavba víceúčelového hřiště v Brně, Brněnských Ivanovicích s umělým povrchem pro nohejbal, tenis, volejbal... a zároveň sanace starého zašlého betonového podkladu hlediště UT1.

1. Sportovní centrum nabízí k dispozici 3 umělé plochy převážně pro fotbalisty. Rádi bychom nabídli výstavbou nového hřiště s menšími rozměry návštěvu i jiným sportovně zaměřeným nadšencům (nohejbalistům, tenistům, volejbalistům) různých věkových skupin.
2. Město Brno vyměnilo starý umělý povrch fotbalového hřiště za nový. Areál využívají většinou mladí sportovci (fotbal, frisbee, americký fotbal...) z Brna a okolí. Navštěvují v průběhu týdne tréninky a o víkendech hrají mistrovská utkání. Každý ze sportovců by rád na svém tréninku, zápase viděl své nejbližší a fanoušky. Chtěli bychom využívat sportoviště i jako víceúčelové místo na kulturní a společenské akce (letní kino, koncert, babské hody, závody záchranářských sborů, všesokolský slet, mažoretky, dětské dny s atrakcemi).
Autory myšlenky jsou samotní mladí i starší sportovci, kteří fotbalový areál navštěvují, s prosbou o jeho zvelebení a možnost brát na sport i své rodiče, manželky s dětmi, kamarády a užít si s nimi společně radost ze sportování v roli hráčů a fanoušků. Osobou, která tento nápad svým jménem zastřešuje, je brněnská brankářská fotbalová legenda Josef Pepa Hron. Ve svých 70 letech stále aktivní sportovec, trénující mládežníky, a podporovatel všech možných akciček, kde je zábava, pohyb a sport. Závěrem bych chtěl za nás všechny požádat o hlas a pomoc s uskutečněním tohoto projektu. Poté se příjemně usadit a vidět Pepíčka a spol., jak se se svými vrstevníky příjemně baví a utužují přátelství a zdraví. A nejenom oni!
Děkujeme za Váš hlas

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Uživateli jsou osoby všech věkových kategorií, převážně mládeže, kteří mají rádi pohyb a sport. Rádi bychom k nám přilákali i starší nadšence, kteří by si po práci nebo v dopoledních hodinách (mj. v důchodu) přišli se svými kamarády zasportovat a udržovat si své zdraví.
V areálu fotbalového centra si mohou zvolit ten svůj konkrétní oblíbený sport, který v rámci víceúčelovosti může středisko nabídnout a jít se bavit.
A zároveň si přijít odpočnout, podívat se na sportování svých blízkých.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
výstavba víceúčelového sportovního hřiště s umělým povrchem 1 1 370 000 1 370 000
sanace tribuny 1 1 510 000 1 510 000
údržba sportoviště 3 40 000 120 000
Cena celkem: 3 000 000 Kč

Posouzení proveditelnosti