Půjčovna cargo kola pro každého
nevítězný
Erik Nálepka
3 000 000 Kč (navržený)
Doprava
Brno - střed
2021
415 kladných hlasů

Nebuď jen jdoucí, buď KOLEMjdoucí! Aneb nákladní kola pro každého!

Cargo kolo pro každého! Cargo kolo jako životní styl, dobrodružství, zážitek, prostředek přepravy osob i věcí a zodpovědný přístup alternativní dopravy v centru města.

To se tam nevejde… Ale vejde!
Nákup? Dvě děti? Zásobování? Kurýrní služby? Hromada jídla na piknik s přáteli? Takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna. Do cargo (nákladních) kol se vejde opravdu celkem cokoli a tím seznam výhod, které kola skýtají teprve začíná. Nejen, že se do kol vejde spousta věcí, ale i ona kola nezabírají tolik prostoru jako dodávky a auta a o znečištění prostředí ani nemluvě. To jsou klíčové vlastnosti, které pocítí všichni, včetně obyvatel města Brna, kteří se rozhodnou cargo kola využívat.

Historie využívání cargo kol sahá už do roku 2007, kdy se dva dánští přátelé pustili do jejich konstrukce a následného komerčního využívání. Od té doby se tento trend pomalu stává lifestylem a součástí života jak jednotlivců, tak celých komunit, podniků a měst po celém světě. Pojďme si vzít příklad z dobré praxe a pojďme se spolu také vydat na (životní) jízdu a pomožme tak společnými silami udělat Brno čistším, zdravějším a bezpečnějším.

Další z projektů, které pro vás chystáme je možnost výpůjček cargo kol, ať už pro vaše pracovní, nebo volnočasové vyjížďky. Cargo kolo pro každého! Cargo kolo jako životní styl, dobrodružství, zážitek a zodpovědný přístup alternativní dopravy v centru města.

Netvrdíme, že auta nejsou potřeba, jen se vám snažíme předložit zdraví a životnímu prostředí prospěšnou alternativu plnou výhod, pro všechny, bez rozdílu, a to zdarma.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Veřejný prospěch projektu spočívá v možnostech cargo kol, která uvezou a převezou cokoli od vašich dětí, psů, balíků až po váš nábytek. Zároveň jde o zdravý, bezpečný a zelený způsob dopravy. Dopravy, která je šetrná jak k našemu životnímu prostředí, tak k městskému provozu a zároveň nás udržuje ve formě. A bez debaty jde také o životní styl, který vám rozšíří obzory do nevídaných rozměrů.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
cargo kolo 10 150 000 1 500 000
zajištění provozu 1 1 500 000 1 500 000
- 0
Cena celkem: 3 000 000 Kč

Posouzení proveditelnosti