Víceúčelové hřiště Bořetická
realizován mimo PaRo
Vladimír Konečný
3 000 000 Kč (navržený)
Sport
Brno - Vinohrady
2020
481 kladných hlasů

Cílem tohoto projektu je vybudování oploceného multifunkčního hřiště na ulici Bořetická. Součástí hřiště by byly branky, koše na basketbal a herní prvky vyznačené v povrchu hřiště, který by byl vystaven ze speciálního umělého povrchu s mantinely.

Toto hřiště je nyní pouze betonovou plochou, kde je jeden koš na basketbal. Je zde tedy potenciál k rozšíření o další sportovní možnosti pro děti i dospělé. Hřiště by bylo další možností jak trávit volný čas smysluplně a bezpečným způsobem. Vinohrady jsou malé sídliště s velkou koncentrací obyvatel, včetně dětí a mladých lidí, není tu dostatečné množství prostoru pro sportování a vybití energie, proto je potřeba využít potenciál stávající plochy na maximum.

Hřiště by bylo oplocené s použitím mantinelů, povrch by měl být z polyuretanu, je to bezpečný, odolný, dobře udržitelný povrch, který dobře vypadá a je pro sport ideální. Areál by byl dále vybaven o:

- fotbalové branky
- koše na basketbal
- stojany a sítě pro tenis či volejbal
- lavičky
- stojany na kola
- odpadkové koše
- herní prvky zabudované do polyuretanu (umělé plochy hřiště)

Nově vzniklý prostor by tak nabídl možnost zahrát si hned několik her od basketbalu, přes volejbal, nohejbal, futsal, vybíjenou až po aktivity pro nejmenší z edice tzv. her na chodník jako je např. skákání panáka, twister, fit square, skok do dálky, abeceda a další.


Hlasovací video

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Nově vybudované hřiště bude ideálním místem pro aktivní trávení volného času občanů všech věkových kategorií, pořádání různých sportovních soutěží či akcí, hřiště budou moci při svých procházkách využít místní mateřské školy, příměstské tábory či nízkoprahová centra pro děti a mládež.

Pro místní děti a mladé je to ideální alternativa trávení volného času na ulici rizikovým způsobem a nově vybudované hřiště bude prevencí nežádoucího chování pramenícího z nudy či nedostatku vhodných aktivit.

Rozpočet projektu - návrh

Posouzení proveditelnosti