Cyklostezka u Křenky
nevítězný
Lukáš Janků
1 950 000 Kč (navržený)
Doprava
Brno - střed
2020
2370 kladných hlasů

Jde o vyasfaltování již roky existující cyklostezky, která vede v blízkosti Křenové ulice z větší části po velmi nekvalitním asfaltu. Přejíždějí se tam i železniční koleje.

Část již byla před lety vyasfaltována, ale část zůstává na velmi nekvalitním asfaltu/hlíně. Navíc se tam přejíždějí železniční koleje, které vedou do nějaké firmy. Povrch stezky poblíž přejezdu kolejí není uzpůsoben přejíždění kolejí na kole (jestli odstranit i koleje, nevím). A právě u kolejí končí nový asfalt (ve směru od ulice Křenové). A pokud by se následně stezka propojila se stezkou v ulici Svitavské nábřeží, bylo by to úplně dokonalé - měla by jít protáhnout přes pozemky Českých drah (snad se potom s ČD půjde domluvit). Mohli by tam projíždět i cyklisté na silničních kolech - a už by se úsek nemusel objíždět po okolních silnicích.

Hlasovací video

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Bezpečnost. Méně případných pádů při přejezdu kolejí (když jsem byl malý, občas jsem tam měl opravdu problém), takže méně zraněných. Zároveň i méně zničených kol. A pokud by se následně stezka propojila se stezkou v ulici Svitavské nábřeží, bylo by to úplně dokonalé - měla by jít protáhnout přes pozemky ČD (snad se s nimi půjde domluvit). Mohli by tudy jezdit i cyklisté na silničních kolech - takže i v tomto případě by se zvýšila bezpečnost. Už by se úsek nemusel objíždět po okolních silnicích.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
Příprava podkladu a pokládka asfaltu na zhruba 750 metrech čtverečních 1 1 500 000 1 500 000
Údržba 3 150 000 450 000
Cena celkem: 1 950 000 Kč

Posouzení proveditelnosti