Rekonstrukce skateparku pro Brno-Komárov
nevítězný
Stanislav Veverka
3 000 000 Kč (navržený)
Sport
Brno - jih
2021
341 kladných hlasů

Pojďme dát mladým lidem i dospělým místo, kde mohou překonat své limity, naučit se něco nového a získat nové přátele, a také místo, kde se mohou hodně bavit, nežli doma sledováním televize nebo počítače.

Skatepark je speciálně upravená plocha pro skateboardisty, jezdce na BMX, jezdce na koloběžce (scooter), jezdce na in-line bruslích, longboardech, případně horských kolech, na skateparku jsou umístěny různé překážky, dráhy a rampy. Skateparky mohou být případně i zastřešené. Ze své vlastní zkušenosti jsem se proto obrátil s tím to projektem na Dáme na vás z důvodu toho, že je v Brně tolik skateparků jako prstů na jedné ruce a většina z nich nesplňuje velkou částí standard pro jezdce, kteří jsou na jiné úrovni a potřebují například trénovat na závody apod. Proto tito lidé raději jezdí ve městě, kde takové překážky jsou např. ať jsou to zídky, nebo zábradlí nebo jiné prvky v městských částí. Rekonstrukcí starého skateparku v Brně Komárově (Ulice Černovická) bych proto chtěl nabídnout všem, kteří se chtějí dále posouvat a nebo těm, kteří o těchto sportech moc neví a rádi by se něco nového naučili a dozvěděli. Navíc ten to projekt vyřeší hodně problémů. Ať je to např. málo místa, že si ve skateparku nezajezdíte kvůli velkému počtu dětí, nebo jsou to nevyhovující překážky ( nedomyšlené ) a nebo také kvůli nepřízni počasí (vítr) skateparky se totiž většinou nachází na otevřeném prostranství. A také méně zničených ploch (zábradlí,lavičky apod.) v Brně, kde musí lidé trénovat, protože současné skateparky tyto překážky nenabízí. Předem moc děkuji všem, kdo ten to projekt podpoří a bude nám držet palce.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Uživatelé projektu jsou mladí i dospělí prostě všichni, co chtějí sportovat a nesedět doma na zadku.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
Skatepark 1 2 550 000 2 550 000
Projektové dokumentace 1 300 000 300 000
Údržba 3 50 000 150 000
Cena celkem: 3 000 000 Kč

Posouzení proveditelnosti