Balanční hra na Kraví hoře
nevítězný
Michal Bejček
700 000 Kč (navržený)
Zábava
Brno - střed
2021
328 kladných hlasů

Cílem projektu je vybudovat unikátní hřiště s balančními prvky různých geometrických tvarů, které prověří schopnost spolupráce a koordinace týmů o 2-4 osobách.
Pojďme společně najít tu správnou rovnováhu aktivním trávením volného času.

Představte si zcela novou týmovou hru pro 2-4 osoby, ve které je vaším cílem spolupracovat tak, abyste společně udrželi rovnováhu na nejrůznějších speciálně navržených geometrických útvarech. Základním pravidlem je, že musíte držet balanc alespoň 5 sekund, aniž byste se dotkli vyznačených ploch nebo země. Troufnete si na tuto výzvu s rodinou, přáteli či kolegy z práce? Hru můžete absolvovat vícekrát, protože jakákoliv změna ve složení týmu znamená, že musíte rovnováhu vypilovat znovu od začátku.

Hřiště by bylo situováno v rozlehlém brněnském parku na Kraví hoře, který je oblíbenou destinací vyznavačů aktivního životního stylu a skýtá dostatek prostoru pro samotnou realizaci. Díky své poloze je park dobře dostupný ze všech městských částí, takže o tuto zábavu nikdo nepřijde.

Přestože je tato aktivita vhodná spíše pro dospělé a starší děti, musí být kladeny vysoké nároky na bezpečnost, a to především v souvislosti s vhodným terénem a kvalitním zpracováním jednotlivých stanovišť. Pro zajištění vysoké udržitelnosti a přirozeného vzhledu budou balanční prvky navrhovány v kombinaci dřeva, betonu a oceli. U hřiště také samozřejmě nesmí chybět informační tabule s pravidly hry a základními informacemi o jednotlivých stanovištích včetně tipů pro správné plnění úkolů.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Balanční hra nabízí novou alternativu aktivního trávení volného času pro kaBrňáky všech věkových kategorií. Pohyb na čerstvém vzduchu s přáteli zlepšuje nejen fyzickou a psychickou kondici, ale také upevňuje mezilidské vztahy a pomáhá tak v životě nalézt tu správnou rovnováhu.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
Projektová dokumentace a návrh balančních prvků 1 50 000 50 000
Terénní úpravy a stavební práce 1 150 000 150 000
Balanční prvky, informační tabule, mobiliář 1 350 000 350 000
Údržba hřiště 3 50 000 150 000
- 0
Cena celkem: 700 000 Kč

Posouzení proveditelnosti