Bezbariérový přístup do Tyršova sadu
nezískal podporu
Jana Musilová
2 650 000 Kč (navržený)
Zdraví
Brno - střed
2022

Rekonstrukce schodů a současně vybudování bezbariérového přístupu z východní strany Tyršova sadu. Umožnění vjezdu kočárkům či invalidním vozíkům z této strany parku.

V Tyršově sadu se nachází dětské hřiště, které je maminkami hojně využíváno. Bohužel je však park bezbariérově přístupný pouze z Kounicovy ulice, takže pro možnost průjezdu parkem nepoužitelný. Vzhledem k blízkosti Lužánek však z této strany proudí opravdu velké množství lidí včetně právě maminek s kočárky. Schody jsou ve velmi špatném stavu a tím, že se maminky pravidelně snaží se s kočárky z této strany dostat, dostávají schody o to více zabrat a jsou již nebezpečné i pro ostatní.

Projekt má zajistit bezpečnost, mobilitu a hladký průchod krásným brněnským parkem, který vznikl na místě bývalého hřbitova. Věřím, že bezpečné a bezbariérové schodiště ocení nejen maminky, ale široká veřejnost, která bude hledat klid v centru ruchu města.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Bezpečné a bezbariérové schody ocení nejen maminky s kočárky a lidé na vozíku, ale i široká veřejnost. Myslím si, že park téměř v centru města, který je hojně navštěvovaný, by měl mít schody, po kterých se nebudou lidé bát chodit.

Rozpočet projektu - návrh