Turistické atrakce – ideální fotografie
nezískal podporu
Jaroslav Paleček
5 000 000 Kč (navržený)
Kultura
Brno - střed
2023

Turisté rádi fotí a sdílejí své zážitky na sociálních sítích. Vytvoření speciálních míst, které jsou ideální pro fotografování a jsou vizuálně atraktivní, může pomoci přilákat turisty do Brna a propagovat město.
Vytvořme v Brně "instagramové body".

Paříž má Eifelovku, Florencie sochu Davida. Socha Malé mořské víly je nejfotografovanějším objektem Kodaně. Malý čurající chlapeček je jedním ze symbolů Bruselu.
Přilákat turisty do Brna a motivovat je k focení lze různými způsoby. Vytvoření instagramových bodů může být skvělým způsobem, jak propagovat krásy města na sociálních sítích a vzbudit zájem turistů Brno navštívit.

1.Navrhujeme využít stávající prostranství (Moravské náměstí, Špilberk) a oživit je neobvyklými sochami nebo instalacemi, které jsou ideální pro fotografování.
- Andělská křídla
- Obdélníkový rám jako pohlednice z Brna
- Srdce s lavičkou pro zamilované

2.Další možností je vytvořit street artovou čtvrť, kde se turisté mohou projít a fotit si barevné a originální graffiti. Návodem může být pražská Lennonova zeď. 
Místo by se vybralo po konzultaci s městskou částí.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Cílem projektu je vytvořit Brno zajímavější pro turisty i jeho obyvatele. Dnes se turisté na sociálních sítích chlubí zajímavými fotkami s pamětihodnostmi různých měst a tak je vlastně propagují a dělají zajímavými pro své okolí.
Turismus pozvedá povědomí o městě Brně v celém světě, ale také přináší práci a příjmy obchodníkům, restauracím, hotelům, kultuře a nakonec i městu.
Také obyvatelé Brna mohou využívat a ocenit nové atrakce.

Rozpočet projektu - návrh