Oprava cyklostezky Žabiny–Komín–Bystrc
v realizaci
Michal Beneš
4 999 999 Kč (navržený)
Doprava
Brno - Žabovřesky
2023
3695 kladných hlasů

Chodník - cyklostezka podél ulice Kníničské je dopravní tepnou pro většinu pendlujících cyklistů, cykloturistů a rodičů s dětmi na kolech. Tristní kvalita povrchu, nízká kapacita a tím celková bezpečnost této cyklostezky je na velmi špatné úrovni.

Opravme tuto stezku, rozšiřme ji, zvyšme její bezpečnost a kapacitní možnosti pro cyklisty, čímž v důsledku ulevíme třeba přetížené ulici Kníničské.

Stezka je již v některých částech opravená (od lávky v Bystrci po Sokolovnu v Komíně), naopak její převážná část kopírující tramvajový pás od zastávky Svratecká (Komín) po zastávku Stránského (blízký supermarket) je v natolik mizerném stavu, že cyklisté vjíždějící do popraskaných spár v asfaltu, křižujících rozbité koleje a míjející se na sotva metr širokém chodníku končí často se zraněním na zemi.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Zvýšení bezpečnosti cyklistů a pěších cestujících směrem na přehradu (a zpět), rozšíření kapacity a průjezdnosti daného místa a tím snížení zatížení dopravně exponované ulice Kníničské (určitě by alespoň část řidičů díky tomu vyměnila auto za kolo/koloběžku/brusle/chůzi)

Deník projektu

Datum Popis
leden 2024 Schválení rozpočtového opatření a realizátora projektu: Magistrát města Brna - Odbor participace (Zastupitelstvo města Brna dne 30. ledna 2024).
únor 2024 Probíhají jednání s navrhovatelem projektu za účelem vyjasnění detailů realizace projektu a chystání podkladů pro Odbor dopravy.
březen 2024 Proběhl výrobní výbor, kde byl projekt předán na Odbor dopravy MMB, který nyní řeší harmonogram prací.

Rozpočet projektu - návrh

Posouzení proveditelnosti