Řečkovická cyklostezka 2
posuzovaný
Tomáš Bořecký
5 000 000 Kč (navržený)
Doprava
Brno - Řečkovice a Mokrá Hora
2024

Vybudujme bezpečnou stezku pro chodce a cyklisty podél ulice Karásek, mezi řečkovickým nádražím a ulicí Jandáskova.

Ulice Karásek je panelka bez chodníku. Slouží jako obslužná komunikace rozsáhlého průmyslového areálu. Zejména ve všední dny je na ní značný provoz a to včetně nákladní dopravy. Přitom se zde pohybuje velké množství chodců a cyklistů a vede tudy cyklotrasa směr Lelekovice č. 5231.

Zbudováním stezky pro chodce a cyklisty na travnatém pásu mezi panelkou a říčkou Ponávkou dojde ke zvýšení bezpečnosti nejzranitelnějších účastníků provozu. Dopravní obslužnost areálu přitom zůstane zachována.

Cestujete tudy do práce? Míříte na vlak? Jezdíte na výlet? Chodíte na procházku? Necítíte se na úzké komunikaci bezpečně? Rozhodněte zde o vzniku nové stezky pro chodce a cyklisty. Její výhodou je návaznost na plánovaný úsek Podhájí - Karásek. Tím dojde k vytvoření souvislého úseku cyklostezky mezi Zamilovaným hájkem a Mokrou Horou.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Zvýšení bezpečnosti chodců a cyklistů. Vytvoření souvislého úseku cyklostezky mezi ulicemi Podhájí a Jandáskova. Zatraktivnění cyklotrasy údolím Ponávky.

Rozpočet projektu - návrh

Posouzení proveditelnosti