Dobrodružné vodní hřiště pod Merhautovou
posuzovaný
Ondřej Špulák
4 999 000 Kč (navržený)
Děti
Brno - sever
2024

Hřiště pro malé i větší děti v parku Marie Restituty pod ulicí Merhautova na rozhraní Černých polí a Husovic. Nezapomeneme na dobrodružnou část pro větší děti ani na vodní atrakce pro hravé objevování přírodních zákonů a další originální prvky.

Hřiště bude zasazeno do téměř lesního prostředí městského parku Marie Restituty a bude navrženo tak, aby inspirovalo a rozvíjelo děti. Nebude chybět dobrodružná část, tobogán ani vodní hrátky.

Pro starší děti bude připravena dobrodružná stezka, inspirovaná povedeným hřištěm Halda v Medlánkách. Tato stezka bude plná výzev a překážek, které posilují fyzickou zdatnost a odvahu, a přináší dětem radost z překonávání překážek a zdolávání nových výzev. Použijeme prvky jako jsou lanové mosty, lezecké stěny a dobrodružné prolézačky, každý kout bude navržen tak, aby podněcoval kuráž překonávat nové výzvy.

Pokud to bude možné, pro malé i větší vytvoříme vodní atrakce pro hrátky a experimenty, například Archimédův šroub a vodní kaskádu, které poskytnou i menším dětem jedinečnou příležitost pochopit základní principy chování vody. Díky těmto hravým prvkům se děti naučí, jak voda teče a jak ji mohou ovládat.

V rámci rozpočtu zkusíme vybudovat i další oblíbené atrakce jako tobogán, kterých v Brně není mnoho, a dále i tematický laděnou část pro nejmenší, například s herními prvky pro hru s pískem, které přinesou oblíbenou zábavu, ale i hravé poznávání světa.

Části hřiště mohou být vkusně laděny například motivy zvířátek, v případě dobrodružné části například jako lodě či letadla, což ještě povzbudí fantazii a umožní dětem se ponořit do dobrodružství, která je přenesou do světa jejich snů.

Už teď se těšíme, až si hřiště přijdou užívat nejen malé a větší děti, ale i jejich rodiče.
Projekt by se realizoval na ploše současného dětského hřiště.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Nové hřiště a jeho originální prvky umožní kvalitní trávení volného času malým i starším dětem z širokého okolí, při integraci vody umožní i poznávání přírodních zákonů. Bude sloužit také několika okolním mateřským a základním školám.

Rozpočet projektu - návrh

Posouzení proveditelnosti