Osvěž letní srst
nezískal podporu
Karolína Ryšavá
2 300 000 Kč (navržený)
Zvířata
BRNO
2023

Osvěží zvířat v horkých letních dnech. Vybudování přírodních brouzdališť na oblíbených místech jako je například Zamilec, v oblasti medláneckého kopce a dalších míst, kde je velká koncentrace nejen domácích zvířat.

Každý majitel psa, koně nebo jakéhokoli zvířete, které se venčí mi asi dá za pravdu, že v Brně je nedostatek místa, kde by se jejich zvíře mohlo osvěžit v horkých dnech.
V Brně mě nápad jen brněnská přehrada, což na druhé největší město je opravdu málo… a pak je tu pár kaluží, potůčků, apod., které ovšem v horkých dnech téměř vysychá. A ne všude jsou k dispozici alespoň kašny a fontány.

Mým projektem tedy je osvěžit zvířata v těchto těžkých horkých dnech, kdy se zvířata velmi často přehřívají už během prvních 15 minut pobytu venku.
Ne každému zvířeti stačí se jen projít a jít rychle dom do chladu klimatizace a větráků.
Proto na oblíbených místech jako je Zamilec, oblast města okolo medláneckého letiště a dalších místech, kde není kam alespoň nohy zchladit.

Z mé vlastní zkušenosti vím, že stačí když se zvíře na chvilku osvěží, napije a hned nabere síly na zbytek výletu či procházky. A hrátky ve vodě jsou jednou z nejoblíbenějších letních činností.

Myslím, že vybudování těchto zvířecích “koupališť” nemusí být nějak zvlášť nákladné. Ovšem těžší činností města bude tyto místa udržet i v suchých dnech, tak aby zde stále byla voda. Ovšem na těchto koupalištích postačí voda dešťová či užitková. Není tedy potřeba voda pitná.

O umístění těchto míst budou osloveny městské části a vybrána místa.

Určitě většina z vás můj záměr pochopila a proto budu ráda, za Váš hlas pro lehčí dny našim čtyřnohým kamarádům. Protože my lidé máme spoustu koupališť, brouzdališť a dalších osvěží.

Tak pojďme pomoc i těm, kteří svým hlasem hlasovat nemohou.

Děkuji za Váš čas a snad i hlas.

Hezký den Brno 🙂

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Tento projekt bude sloužit primárně zvířatům pro osvěžení. V suchem období zde bude hledat zdroj vody i zvěř divoká.

Ale i člověk zde najde osvěžení, když jeho chodidla ucítí těžkou chvíli v zapařené botě.

Tvz. “koupaliště” bude skvělou prevencí před dehydratací a přehřátím našich chlupatých kamarádů, které občas i nemile končí.

Projekt není vázán na žádnou lokalitu

Rozpočet projektu - návrh