Kolobko-park mezi Vinohrady a Líšní
nevítězný
Petr Buršík
5 000 000 Kč (navržený)
Sport
Brno - Vinohrady
2023
2337 kladných hlasů

Pro obrovský úspěch chceme rozšířit náš „Cyklo-park mezi Vinohrady a Líšní“ o nový skatepark, kde si malí i velcí z Vinohrad, Líšně a okolí budou moct užít pohybu na všem, co jezdí a skáče na malých kolečkách: na koloběžce, skateboardu či bruslích.

Co je to skatepark?

Skatepark je speciálně upravená plocha pro jezdce na koloběžce (scootering), skateboardisty, jezdce BMX, jezdce na inline bruslích, mountainboardech a případně horských kolech, na které jsou umístěny různé vlny, překážky a rampy, na kterých jezdci trénují a předvádějí všemožné (a někdy až skoro nemožné) triky a skoky. Dobře navržený skatepark nabízí nepřeberné množství kombinací překážek a směrů tak, aby slabší jezdci mohli jezdit bezpečně vedle těch silnějších. Legraci si zde užije opravdu každý!

Proč ho chceme postavit?

Je až neuvěřitelné kolik jezdců se občas sejde na našem pumptracku - na uspokojení tužeb všech sportovců v okolí od nejmladších až po dospělé by někdy stěží stačily 3 takové dráhy! Abychom co nejvíce využili potenciál tohoto místa, chceme ho nyní rozšířit o část, která by byla více zaměřená na početnou skupinu jezdců na strojích s menšími kolečky - hlavně na koloběžkách. Zároveň tak chceme uvolnit více prostoru více i méně zkušeným cyklistům na již postavené dráze.

Jaký má skatepark přínos pro společnost?

Náš nový Cyklo-Park jednoznačně ukázal, jak velký je v okolí hlad po zdravém pohybu na čerstvém vzduchu. Rozšířením areálu o skatepark chceme zaujmout starší děti a mládež a nabídnout této jinak trochu opomíjené věkové kategorii celoročně lákavou alternativu k nezdravému vysedávání např. u obrazovky.

Kde a jak ho postavíme?

Pozemek na východním konci ulice Bořetická se loni po dlouhých letech chátrání probral k životu. Mnozí starousedlíci si na něj vzpomenou jako na místo, kam se v dětství jezdili vyřádit na kolech na štěrkovou BMX dráhu. Teď je zde znovu plno ruchu a pohybu. Skatepark je i podle paní starostky nejlepším dalším krokem k využití velkého potenciálu tohoto místa a sedí perfektně i se záměrem vybudovat sportoviště místního úspěšného týmu mladých hasičů jen o několik metrů vedle. Všichni společně dohlédneme na to, aby se zde postavil skatepark ve světové kvalitě našeho pumptracku.

Podpoříte nás svým hlasem?

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Náš nový Cyklo-Park jednoznačně ukázal, jaký je v okolí hlad po zdravém pohybu na čerstvém vzduchu. Rozšířením areálu o skatepark chceme zaujmout starší děti a mládež a nabídnout této jinak trochu opomíjené věkové kategorii celoročně lákavou alternativu k nezdravému vysedávání např. u obrazovky.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
Skatepark 1 4 700 000 4 700 000
Údržba 3 100 000 300 000
Cena celkem: 5 000 000 Kč

Posouzení proveditelnosti