Vícegenerační hřiště v Novém Lískovci
nevítězný
Mgr. Marcela Kučeříková, Ph.D.
5 000 000 Kč (navržený)
Sport
Brno - Nový Lískovec
2023
1358 kladných hlasů

Modernizace veřejného hřiště na sídlišti v Novém Lískovci se sportovní plochou převyšující 1000 m2.
Modernizace bude zahrnovat, jak obnovu sportovní plochy, tak i přidání nových cvičebních prvků včetně úpravy okolní zeleně.

Hřiště pro všechny generace v Novém Lískovci
Veřejné sportovní hřiště pod ulicí Svážná (č. parcely: 2537/1, KÚ Nový Lískovec) v Novém Lískovci je největší veřejně přístupnou sportovní plochou na sídlišti (1043 m2). Hřiště s mlatovým povrchem bylo vybudováno kolem roku 1990 současně s výstavbou sídliště. V minulosti bylo hodně využívané pro míčové sporty. Povrch i oplocení vyžaduje nyní obnovu a nabízí se šance vybudovat zde moderní sportoviště s kvalitním umělým povrchem, určené pro celou řadu sportů od malé kopané, basketbalu a volejbalu i nových oblíbených sportů jako korfbal nebo badminton. Hřiště je v blízkosti škol i školky, kterými může být hojně využíváno. V odpoledních hodinách bude také k dispozici rodinám s dětmi a samozřejmě i dospělým sportovcům. Hřiště je obklopené vzrostlou zelení, kdy i v létě je zde příjemný chládek.
Stávající zeleň bude upravena a ošetřena pro zachování své funkce.
Pojďme dát občanům Nového Lískovce i široké veřejnosti napříč všemi generacemi možnost pohybu na čerstvém vzduchu pro udržení fyzického i duševního zdraví.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Možnost sportovních aktivit pro občany Nového Lískovce i širokou veřejnost všech věkových kategorií. Možnost využívání hřiště přilehlými školami či školkami. Možnost trávit volný čas venku s přáteli a kamarády na čerstvém vzduchu při pohybových aktivitách. Lepší socializace mládeže při sportu.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
realizace hřiště 1 4 700 000 4 700 000
následná údržba 3 100 000 300 000
Cena celkem: 5 000 000 Kč

Posouzení proveditelnosti