Cacovický ostrov - zázemí
nezískal podporu
Zora Šnajdrhonsová
4 450 000 Kč (navržený)
Děti
Brno - Maloměřice a Obřany
2023

Vybudování prostoru pro občany s možností sportovního vyžití a odpočinku v příjemném prostředí u řeky v parku na Cacovickém ostrově.

Dnes, kdy tuto lokalitu navštěvuji s vnoučaty nalézáme pouze původní, dnes již shnilé lavičky, nemoderní zastaralé hřiště pro malé děti, kde je plocha vysypána oblázky, které máte v letním období neustále v botách a hrozí zranění nohou.
Chybí zde moderní hřiště vybavené tobogány, skluzavkami s pěnovým povrchem (např. DH ul. Souběžná Židenice), houpačky pro malé děti a pro školáky. Prostor s pokosenou trávou určený na míčové hry. V takto velkém prostoru chybí i prvky určené k cvičení a posilovací stroje ( vyšší kvality než v parku Schreberovy zahrádky).
V zahraničí jsem se setkala i s prostorem určeným pro seniory. Na náměstí i v parku byly u laviček zabudovány šlapadla pro procvičení nohou. Schůdky a nakloněná rovina se zábradlím určená k cvičení chůze, panely s prvky pro procvičení paží a prstů.
V blízkosti vyrůstají nové bytové domy a zázemí pro pobyt občanů je zastaralé a nedostačující.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Zvýšení kvality volnočasového pobytu na Cacovickém ostrově pro občany všech věkových kategorií.

Rozpočet projektu - návrh