Hřiště na Lesné u ZŠ a MŠ Blažkova
v realizaci
Petr Lacman
4 980 000 Kč (navržený)
Děti
Brno - sever
2023
3903 kladných hlasů

Dětské hřiště na Lesné u ZŠ a MŠ Blažkova již dlouhou dobu volá po renovaci.
Cílem projektu je celková obnova hřiště.

Dáme na vás projekt na generální opravu hřiště na Lesné u ZŠ a MŠ Blažkova se dostal do finále "Dáme na vás" již v roce 2021, ale skončil těsně za vítězi (skončil jako třetí nevítězný projekt). Tomuto hřišti u křižovatky ulic Nejedlého a Blažkova se také říká Opávka podle bývalé vysoké průlezky, který byla v roce 2022 spolu s dalšími herními prvky odstraněna z důvodu havarijního stavu. Městská část Brno Sever poté na hřiště na své vlastní náklady instalovala alespoň jednu novou průlezku (tato průlezka tedy není výsledkem Dáme na vás projektu z roku 2021 jak si mnozí myslí). Letos se uchází hřiště na Lesné u ZŠ a MŠ Blažkova o podporu pro celkovou rekonstrukci znovu, pojďme získat na opravu hřiště finance z Magistrátu města Brna v Dáme na Vás!

Ačkoliv je v těsné blízkosti hřiště Základní škola i Mateřská škola Blažkova s téměř 700 dětmi, hřiště neposkytuje potřebné zázemí pro mladší ani starší děti. V květnu 2022 byla z pískové části hřiště kvůli havarijnímu stavu odstraněna většina herních prvků.
Tento Dáme na Vás projekt navrhuje kompletní rekonstrukci hřiště, současné pískové i asfaltové plochy hřiště. Herní prvky na hřiště budou vyprány ve spolupráci s architektem. Cílem je, aby si na celém hřišti mohli bezpečně hrát děti všech věkových kategorií. Budou obnoveny velmi oblíbené vysoké průlezky (např. prolézací hrad) nebo zřízeny např lanové překážky, trampolína, parkour. Bude vybudováno i dostatečné zázemí pro dospělé (např. venkovní posilovna, lavičky atd).

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Celková rekonstrukce hřiště na Lesné u Zš a Mš Blažkova. Oprava a rozšíření hřiště tak, aby poskytovalo zázemí všem generacím od předškolních dětí, přes školáky až po dospělé.

Deník projektu

Datum Popis
leden 2024 Schválení rozpočtového opatření a realizátora projektu: Magistrát města Brna - Odbor participace (Zastupitelstvo města Brna dne 30. ledna 2024).
únor 2024 Probíhají jednání s navrhovatelem projektu za účelem vyjasnění detailů realizace projektu. Řeší se smlouva o dílo na projektovou dokumentaci.
březen 2024 Proběhl výrobní výbor a byl stanovený termín pro dodání studie v rámci smlouvy o dílo.
duben 2024 Probíhají projekční práce vyplývající ze schválené studie.

Rozpočet projektu - návrh

Posouzení proveditelnosti