Přístupová cesta k fotbalovému hřišti!!!
posuzovaný
Mgr. Petr Nováček
2 750 000 Kč (navržený)
Děti
Brno - Židenice
2024

Vybudování osvětlené, bezpečné a moderní přístupové cesty od ZŠ Krásného k fotbalovému hřišti pro všechny občany Juliánova, zejména potom pro děti, které sportoviště využívají ke každodenním mimoškolním a sportovním aktivitám.

Řadu let se mluví o vybudování cesty od ZŠ Krásného k fotbalovému hřišti, místo současné cestičky křovím, blátem a v zimě sněhem, kudy musí děti rodiče a všichni lidé z Juliánova chodit, pokud si tedy neudělají dlouhý výlet ulicí Pod Sídlištěm, kde jezdí tramvaje auta, což je pro děti méně bezpečné a také velice zdlouhavé. Chci zde vybudovat moderní a bezpečnou přístupovou cestu s odpočinkovými terasami, aby ji zvládli i starší ročníky a sportoviště fotbalového klubu se tak otevřelo široké veřejnosti, aby se děti, které zde sportují mohli kdykoli a bezpečně dostat tam i zpět a užít si radovánek, které tento sport přináší, aby se fanoušci fotbalového klubu mohli v klidu projít na svůj odpolední sobotní zápas A mužstva nebo kdokoliv, kdo si bude například potřebovat zkrátit cestu na cyklostezku, která pod hřištěm v budoucnu povede a tato cesta by tak na ni plynule navazovala. Ve spolupráci s městskou částí jsem se proto rozhodl zkusit své štěstí s tímto projektem v Participativním rozpočtu města Brna konečně jej realizovat pro všechny Julečáky a Žideničáky. Vidím v něm přínos pro celé sídliště, protože je to něco, co tady dlouhou dobu chceme a být by tu mělo 😉

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Bezpečný přesun dětí a lidí ze sídliště Juliánov přírodou k fotbalovému hřišti, v rámci sportování, procházky, zábavy a návaznost na cyklostezku, která zde pod hřištěm v budoucnu povede. Předpokládanými uživateli jsou děti ze základní školy i mimo ni, jejich rodiče a veškerá širší veřejnost z Juliánova, která zde sportuje nebo navštěvuje zápasy, kulturní a sportovní akce místního fotbalového klubu a jiných subjektů. Cesta bude osvětlena, tudíž ji lze využít celý rok ve dne i v noci.

Rozpočet projektu - návrh

Posouzení proveditelnosti