Stínové a inkluzivní hřiště
posuzovaný
Zuzana Černá
5 000 000 Kč (navržený)
Děti
Brno - střed
2024

Projekt stínového a inkluzivního hřiště s odpočinkovou piknikovou zónou. V rámci částky dotace v první fázi projektu zbudování druhé zóny - tj. inkluzivního hřiště.

Projekt zahrnuje vytvoření moderního a bezpečného dětského hřiště v Brně, které bude speciálně uzpůsobeno pro tělesně handicapované děti. Toto hřiště nejenže umožní dětem bez ohledu na jejich schopnosti hrát si společně, ale také podporuje sociální integraci a toleranci mezi dětmi. Jedná se o významný krok směrem k inkluzivnímu prostředí pro všechny děti ve městě.
Další navrhovanou zónou je „stínové hřiště“, kdy jeho hlavním prvkem jsou unikátní konstrukce stínohry.
Poslední, oddychová zóna s piknikovými stoly a fontánkou, slouží k relaxaci a odpočinku zejména (ovšem nejen) cyklistů v rámci nově budované blízké cyklostezky.

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Celkově lze říci, že projekt dětského hřiště přináší významné veřejné přínosy v podobě inkluzivní aktivity pro děti s handicapem, podpory aktivního životního stylu a bezpečnosti cyklistů, a také vzdělávání a rozvoje dovedností dětí. Tyto prvky přispívají k lepší kvalitě života veřejnosti a posilují sociální a fyzické prostředí ve městě.

Rozpočet projektu - návrh