Vytvoření parkoviště K+R pro ZŠ Kamínky
nevítězný
Kateřina Štouračová
70 000 Kč (navržený)
Děti
Brno - Nový Lískovec
2022
244 kladných hlasů

Základní škola Kamínky v Novém Lískovci bohužel nemá možnost vlastního parkoviště pro rodiče, kteří vozí děti do školy autem. Výstup u krajnice je poměrně nebezpečný. Tuto situaci by mohla částečně vyřešit tzv. „kiss and ride“ parkovací místa.

Změnu, kterou nyní představím, navrhli žáci 5. ročníku ZŠ, Brno, Kamínky 5 v Novém Lískovci. Zde jsou jejich slova:
Škola nemá vlastní parkoviště pro rodiče, kteří vozí své děti do školy autem. Z důvodu malého místa na sídlišti není ani možnost parkoviště zde vybudovat. Vhodným řešením by tak mohla být parkovací místa K+R (kiss and ride), která k těmto účem slouží. Na těchto místech se může stát max. 15 minut. Rodiče pohodlně zaparkují a děti mohou jít bezpečně do školy. Navrhujeme vytvořit 3 takováto parkovací místa na ulici Petra Křivky, před zastávkou Koniklecová. Hlasujte pro náš projekt, aby byly děti v bezpečí!

VEŘEJNÝ PŘÍNOS PROJEKTU: Parkování na sídlišti v Novém Lískovci je obecně problém a není tomu jinak ani v případě místní základní školy. Rodiče, kteří vozí své děti do školy autem, nemají mnohdy jinou možnost než pouze přibrzdit u krajnice a v rychlosti děti "vyložit" u silnice. Přiznejme si, že tento způsob není zrovna bezpečný. Vytyčení parkovacích míst K+R by mohlo situaci rodičům usnadnit a zajistit bezpečnější příjezd dětí do školy.

Rozpočet projektu - návrh

Popis položky Počet jednotek Cena za jednotku Cena celkem
silniční barva 1 10 000 10 000
svislé značení 1 60 000 60 000
- 0
Cena celkem: 70 000 Kč

Posouzení proveditelnosti